Başkanımız Tancan BARCİN, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı

Başkanımız Tancan BARCİN, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan BARCİN, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Bugün, 100 yıl önce büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün İstiklal Savaşımızın miladı olan 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktığı bağımsızlık hareketinin, milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek, tüm yurtta dalga dalga yayıldığı ve milli mücadele sonucunda zaferle son bulduğu önemli bir gündür. 100 yıl önce 19 Mayıs 1919 ‘da vatanımızın kurtuluşu ve milletimizin hürriyeti için başlayan bu onurlu yolculuk, sönmek üzere olan umutları canlandırmıştır.

Bugün yine de en az o günlerde olduğu kadar aynı ruh ve şuurun gençlerimize kazandırılması geleceğimiz açısından çok önemlidir. Bu konuda gençlerimize olan güvenimiz sonsuzdur. Gençlerimiz yeni fikirler, bilinçli nesiller yetişmesi için en büyük güvencemizdir. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk:” Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.” diyerek gençliğe olan güvenini vurgulamıştır. Bugün bizlere düşen görev, elimizdeki maddi manevi bütün imkanları kullanarak gençlerimize aydınlık bir gelecek sunmak için çalışmaktır.

Bu duygu ve düşünceler ile başta geleceğimizin teminatı olan sevgili gençlerimiz olmak üzere tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. 100 yıl önce büyük fedakârlıklarda bulunarak bu topraklarda özgürce yaşamamızı sağlayan, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere kurtuluş savaşımızın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Vet. Hek. Tancan BARCİN

Manyas Belediye Başkanı